DE STICHTING

Stichting Jeugdfonds Gehandicaptenzorg de Liemers, is een algemeen nut beogende instelling, die is opgericht op 28 juni 2012 en gevestigd is in de gemeente Montferland. Het RSIN van de stichting is 851788233.

Uitgeoefende activiteiten

In 2013 hebben de leden van ons bestuur de navolgende activiteiten uitgeoefend:

Op 12 juni 2013 zijn 2 bestuursleden op bezoek geweest bij De Ziep, een school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) aan zeer moeilijk lerende (ZML) jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. De jongeren hebben een verstandelijke of meervoudige beperking. Het doel van dit bezoek was om te kijken of de stichting iets kon betekenen voor de leerlingen van deze school. Met inachtneming van de doelstelling heeft de stichting na dit bezoek besloten een financiële bijdrage geleverd aan het project Burenhulp van De Ziep.

Op 22 oktober 2013 is er een bespreking geweest met mevrouw Thea Pierik, jeugdarts in de Liemers. Met haar is het bestaan en de doelstelling van de stichting besproken, zodat indien zij in haar praktijk situaties tegenkomt die onder de doelstelling zouden kunnen vallen, zij deze aan ons meldt en de stichting wellicht een donatie kan doen.

Op 7 november 2013 zijn 2 bestuursleden op bezoek geweest bij Fatima Zorg in verband met het evalueren van de afspraken gemaakt op 3 oktober 2012 tussen de stichtingen Fatima Zorg. Aan de bestuursleden is verantwoording afgelegd voor de besteding van het door de stichting aan Fatima Zorg geschonken bedrag. Het door Fatima Zorg opgemaakte verslag is doorgenomen en akkoord bevonden, waarna door de bestuursleden de toezegging is gedaan de lijn te volgen en voor de periode van 1-10-2013 tot 1-10-2014 wederom een bedrag tussen de € 10.000,00 en € 15.000,00 te schenken onder dezelfde voorwaarden.
Na de bespreking hebben de bestuursleden een rondleiding gekregen om een aantal van de aangekochte voorwerpen (bijvoorbeeld een speciale buitenschommel waarin de kinderen kunnen liggen) te bekijken.

Op 28 november 2013 is een verzoek binnengekomen voor een kind van 11 jaar met de ziekte van Duchenne om bij te dragen aan de aanschaf van een ligbad met een tillift. Alvorens het bestuur hierover een beslissing kan nemen, moet eerst bekend worden hoeveel andere instanties en de ouders zelf hieraan kunnen bijdragen. Zodra het bestuur weet welk bedrag nog tekort komt, zal zij een beslissing nemen.

Gedurende het jaar hebben er vergaderingen plaatsgevonden met betrekking tot de toekenning van schenkingen. Ook is er sinds 20 juli 2013 tijd besteed aan het maken van een website om aan de per 1 januari 2014 gewijzigde regelgeving met betrekking tot ANBI’s te voldoen.